Banner image

8 napos Izraeli körutazás

2017. november 25 – december 2.
2018. február 10 – 17.
2018. november 17 – 24.
Názáret – Kapernaum – Tabgha – Tiberias – Akko – Haifa – Jeruzsálem – Betlehem – Qumran – Massada – Holt tenger – Eilat
FOGLALÁS

1. nap: Budapest – Tel Aviv

Közvetlen repülőjárat Tel Avivba. Idegenvezetőnk fogadja a csoportot, majd Tiberiasba visszük Önöket a szállodába, vacsora.

2. nap: Názáret – Kapernaum – Tabgha – Tiberias

Kánán keresztül utazás Názáretbe, ahol az Angyali Üdvözlet Templomát látogatjuk meg. A Genezáret-tó partján fekvő szent helyek megtekintése: busszal felutazunk a Hegyi Beszéd Templomához, majd Kapernaum, Jézus városa a régi zsinagóga és a bizánci kápolna megtekintése Péter házánál. Hajókázási lehetőség a tavon, 10,- USD, Szent Péter hal ebéd 22,- USD/fő a helyszínen. Ezek után továbbutazás Tabghába, a kenyérszaporítás és a hal csodájának helyére. Látogatás egy gyémántcsiszoló műhelybe. A Jordán folyó mellett kialakított Yardenit nevű híres keresztelőhely meglátogatása. Szállás, vacsora Tiberiasban.

3. nap: Akko – Haifa

Utazás Akkoba, a kereszteslovagok városába, séta. Továbbutazás Haifába, ahol először buszos városnézés a város főbb látványosságaival, majd séta a Bahai szentélyhez vezető kertrendszerben. Felutazunk a Karmel hegyre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az öbölre és a Földközi tengerre. A Karmelita kolostor megtekintése. Szállás, vacsora Jeruzsálemben.

4. nap: Jeruzsálem – Betlehem

Városnézés Jeruzsálemben: Séta az Óvárosban: a Siratófal, majd továbbhaladunk a Via Dolorosán át a Szent Sír templomhoz, Pilátus ítélethozó csarnokához. További séta az Óvárosban a Dávid Király úton a Jaffa kapuhoz, majd a zsidó negyed és az ásatások megtekintése. Jeruzsálemi piac megtekintése. Lehetőség szerint Betlehembe utazás, a Születés templomának megtekintése (politikai helyzettől függően). Szállás, vacsora Jeruzsálemben.

5. nap: Judea – Jeruzsálem

Egész napos városnézés Jeruzsálemben: Olajfák hegye, a csodálatos jeruzsálemi panoráma megtekintése az Óvárossal, majd az Olajfák hegyén található Szent helyek ismertetése. Pillantás a Virágvasárnap útjára és a Dominus Flevit kápolnára. Továbbhaladunk a Getszemáni kerthez és megtekintjük a Nemzetek Templomát az Elárulás barlangját és Szűz Mária sírját. Utazás a Kidron-völgyön át, pillantás Zakariás és Absalom sírjára. Látogatás a Sion-hegyen az Utolsó Vacsora színhelyére, Dávid Király sírjához és az Elszenderülés templomának megtekintése Majd a holocaust emlékhely a Yad Vashem megtekintése és buszos városnézés Jeruzsálem új városrészében, a Knesszet és a Menora megtekintése kívülről. Szállás, vacsora Jeruzsálemben.

6. nap: Qumran – Massada – Holt tenger – Eilat

Holt-tenger-i kirándulás: Utazás Qumranba a holt-tengeri tekercsek lelőhelyére. Az esszénusok kolostorszerű telepének megtekintése. Továbbutazás a Massada sziklaerődhöz. Drótkötélpályán jutunk fel a Heródes korából származó ciszternákhoz, a zsinagógához, a Zelóták harcterére 30,-Euro/fő a helyszínen Csodálatos látkép a Moabita és Amonita hegyekre. Kirándulásunk után fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Szállás Eilaton, vacsora.

7. nap: Eilat

Szabadnap. Szállás, vacsora Eilaton. Fakultatív program: Delfinárium. Szállás Eilaton.

8. nap: Eilat – Budapest

Transzfer a repülőtérre, repülés Budapestre.

 

Részvételi díj: 259.500,- Ft / fő

Az úton az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

repülőjegy Wizzair/Ryanair járatokon, Budapest – Tel Aviv / Eilat – Budapest útvonalon, elhelyezés középkategóriájú szállodákban, kétágyas, zuhanyzós / WC-s szobákban, félpanzió, magyarnyelvű idegenvezetés, belépők, transzferek, a körutazás klímaberendezéssel ellátott buszokkal történik

Szolgáltatásaink nem tartalmazzák:

az ajánlott borravalók (napi 7,- USD), betegség- baleset-, poggyászbiztosítás (590,- Ft./nap/fő, 70 év felett dupla ár), repülőtéri illeték 66.000,- Ft./fő, egyágyas felár: 115.000,- Ft./fő, 23 kg feladható csomag díja 26.000,- Ft.