Az Akabai-öbölben fekvő, mindössze 50 ezer lakosú várost 1949-ben alapították, történelmi jelentőségű műemlékből itt alig találni valamit. Annál izgalmasabb-pezsgőbb az élet a 11 kilométer hosszú tengerparti sávon, ahol szállodák, éttermek, bárok és bevásárlóközpontok sorakoznak. A napközbeni fürdőzéstől elfáradt turisták naplemente után megcsodálhatják a város központjában működő zenélőkutat, felkereshetik az Icepark-mall bevásárlóközpontban kialakított jégpályát, beülhetnek a város 3D-s mozijába vagy csaphatnak egy görbe estét a város két legjobb éjszakai klubjában, a Shatoban vagy a Crazy Elephantban. Az Eilat.hu vendégei számára a belépés mindkét helyre ingyenes!

A város és környéke azoknak sem okoz csalódást, akik inkább a régió természeti csodáival ismerkednének, a Vörös-tenger vízi világa ámulatba ejtő, a Negev-sivatag kőbuckái között tevegelve vagy quadozva a szabadság végtelen érzése járja át a kirándulót. S ha már hiányzik a zsivaj, a város közeli ornitológiai megfigyelőállomásnál pihenőt tartó vándormadarak garantáltan gondoskodnak a megfelelő zajszintről.

A Vörös-tenger kristálytiszta vizében úszkáló halakat és a színes korallzátonyokat egészen közelről megcsodálhatják az itt nyaralók. A bátrabbak búvárfelszereléssel alámerülve akár delfinekkel is úszhatnak, de aki kicsit távolabbról ismerkedne a tengeri élővilággal annak is több lehetősége adódik. Vízre szállhat egy üvegfenekű hajóval vagy felkeresheti a Vízalatti megfigyelőállomást, amely hat méterrel a vízszint alatt kialakított hatalmas üvegfalú terem, ahol saját élőhelyükön figyelhetik meg a melegvízű tenger gazdag faunáját.

A város északi része a Negev-sivataggal határos. A mintegy 12000 km2-en elterülő sivatag Izrael területének több mint fele. A népsűrűség egyes szakaszokon viszonylag alacsony, kilométereket haladhatunk úgy, hogy nem találkozunk egy ember fiával sem. Az első látszatra talán barátságtalan környezet számtalan érdekes látnivalót rejt, megéri felfedezni, de a sivatagi túrákra minden esetben ajánlott szakavatott kísérőt fogadni. Különös látványban lehet része annak, aki február környékén érkezik a Negevbe. Télen és tavasszal ugyanis bőven hullik csapadék a régióban, a hosszú nyárban kiszáradt folyómedrekben ilyenkor hegyi patakok zúgnak, és a sivatag egy rövid időre kivirágzik. Pipacsszerű piros virágok, zöld gyepek borítják a máskor kietlennek tűnő dombokat.