fotógaléria
Banner image

Utazás Petrára, a sziklába vájt városhoz

Petra évszázadokig elveszett város volt, egészen addig, amíg egy svájci felfedező, Johann Ludwig Burckhardt 1823-ban rá nem bukkant .
A sziklák mintha gondolkodnának, és az ember valami elbűvölőt érez, ahogy lesétál a sziklákkal szegélyezett folyosón, melynek végén pompás látvány tárul a látogatók elé. Idegenvezetőnk végigkíséri az úton, amelyen már sokan végigzarándokoltak, és olyan érzésük támad, mintha egy másik világba utaztak volna. Felfedezhetik a sziklába vájt várost, végigsétálhatnak a gáton, a keskeny hegyszoroson, melyet Siq-nek hívnak (egy szent út, tele ősi isteni ereklyékkel); egy kifinomult vízrendszert helyeztek el a hegyszoros minkét oldalán. Sok minden más feltárulkozik Önök előtt, ahogy haladnak a Kincstár felé. A látvány mindenkit megbabonáz.
Ahogy elhagyják a Kincstárat egy kőből kifaragott város nyílik meg Önök előtt. Minden a sziklafalba épült – házak, színházak, sírok és épületek homlokzatai. Ahogyan a nap sugarai rávetődnek ezekre az épületekre, és a turisták végigjárják a várost Petra rejtett titkai után kutatva, Önök is megértik, hogy az élet az itt élő emberek számára békés, nyüzsgő és csodálatos volt.
Menetrend:
Indulás 07:35 indulás, mindenkit a szállodájánál vesz fel a busz
A határon külön busz vár ránk, idegenvezetővel
Érkezés Petrára / Ebéd / Indulás vissza Aqabára / Indulás Eilatra
Részvételi díjak:
195 $ a túra
65$ a jordán vízum
60 $ az izraeli határátlépési díj
Összesen: 320 $
FOGLALÁS